www.annoturkiye.com Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa >Anno 1404 >İpuçları / Püf Noktaları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Site ici Arama

garip bir keşif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

K.Tarihi: 22.Haziran.2010
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı dorukdorucu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: garip bir keşif
    Gönderim Zamanı: 23.Temmuz.2010 Saat 10:24
dün yeni bir oyuna başladım ve çok ilginç bir şey keşfettim. ortaya bir market, iki yanına 2 small noria koydum. sonra bunların etrafına 1 sıra dirt road inşa ettim. onun da 2 yanına 2'şer spice farm kurdum. birine yanlışlıkla 3 tarla koymuşum. ona tıklayınca %100 productivity olduğunu gördüm. böylece 2. norianın 1 tarla eksikliğini giderdiğini anladım. kısa süre içinde 1 market building, 2 small noria ve 8 spice farmdan oluşan evet, evet 8 spice farmdan oluşan bir üretim tesisi kurdum ve 1000-1500 citizenın baharat ihtiyacını karşılıyorum. bir internet sitesinde bulduğum bilgilere göre de 7 noria 1 tarlanın %100 üretim yapmasını sağlıyor. ne dersiniz? güzel bir keşif değil mi?SmileSmileSmileSmileBig smileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedLOLLOLLOLLOLLOLLOLBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smileBig smile
Yukarı Dön
Sponsor
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

K.Tarihi: 13.Temmuz.2009
Gönderilenler: 1065
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24.Temmuz.2010 Saat 01:19
Alan cogu yerde problem oluyor. Bu keşif çok ise yarayabilir dostum
Paylaşım için sagol
Yukarı Dön
dorukdorucu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

K.Tarihi: 22.Haziran.2010
Gönderilenler: 140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı dorukdorucu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24.Temmuz.2010 Saat 14:41
evet alan büyük problem yaratıyor. çok işime yarayan bir keşif oldu. umarım sizin de işinize yarar.
Yukarı Dön
mrt Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

K.Tarihi: 27.Temmuz.2010
Gönderilenler: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı mrt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27.Temmuz.2010 Saat 04:41
dostum resimli anltsan da daha detaylı aklımızda kalsa olurmu güzel keşif bu arada:)Thumbs Up
Yukarı Dön
Kavil194 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

K.Tarihi: 19.Mart.2010
Gönderilenler: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Kavil194 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Ağustos.2010 Saat 18:24
uzun vadede su parası cep yakabilir diye düşünüyorum. alan sorun olsada 100-200 gold verip bir tarla daha fazla kurmak bana daha makul geldi. ki noriaları doldurmakta ucuz birşey değil heleki nortia sayısı artınca ödenmesi gereken parada artacak.
Yukarı Dön
milner52 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

K.Tarihi: 18.Kasım.2009
Gönderilenler: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı milner52 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Ağustos.2010 Saat 18:51
guzel bı kesıf ama 7 noria daha fazla gider demek ve durmadan bosaldıgını dusunursek işe yararmı bilemiyorum ama işe yarasada yaramasada bu oyundakı yenı kesfedılen hersey benı heycanlandırıyor :D
FrEEsTyLe__
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

K.Tarihi: 13.Temmuz.2009
Gönderilenler: 1065
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10.Ağustos.2010 Saat 08:50
Orjinalini yazan: Kavil194

uzun vadede su parası cep yakabilir diye düşünüyorum.  

LOLLOLLOLLOL
İSKİ ile anlaşma yapsak bi işe yararmı acaba :))
Yukarı Dön
Ahmet41 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

K.Tarihi: 12.Haziran.2010
Gönderilenler: 245
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Ahmet41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13.Ağustos.2010 Saat 17:23

7 tane noria aldıüğı vergiler ve yarım saate bir aldığı suyu hesap etsek bence cok gereksiz 1 tane noria kur 5 tane spice farmda en az  %95 üretim yap akıl var mantık var olmazki yani Angry

Yukarı Dön
camtes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

K.Tarihi: 07.Nisan.2010
Gönderilenler: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı camtes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17.Ağustos.2010 Saat 23:55
vallaha çok iyi bulmuşsun ama okadar noria yapmana gerekyok. burda önemli olan noriaların etrafındaki koyu yeşil alan içine tarla kurmak. bualan içinde herhangibir çiftliğin enaz üçtarlası olmalı. burdabahsettiğim her çiftliğe bir noria değil  yanlışanlamayın sakın.kendi yaptığım şekilde örnek vereyim. bir market kurun etrafına çiftlikler , bu çiftliklere üçertane tarlayapın , dıştarafada bikaç noria kurun. sonra bunlarındışınada marketve yine çiftlik kurun ama bunlar normal şekilde olsun. yeşil alan içindeki çiftlikler yüzde yüz çalışacaktır .dışında kalanlarda tarlasayısını yeterli yaptığınız için onlarda yüzde yüz çalışacaklar. mesela 4 noriayaptık 8 tane yada 9tane çiftlik yaptık ama yerden kazanmışolduk.kusurabakmayın şu an elimde resim yok ama olsaydı daha iyi anlatırdım

Düzenleyen camtes - 18.Ağustos.2010 Saat 00:08
Yukarı Dön
Ahmet41 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Ahmet41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17.Ağustos.2010 Saat 23:58
Olabilir Ancak fazla noria kuracağına en az %85 üretim yaparak 1 noria ile en az 8 tane spice farm idare edebilirsin...Ben 12.000 nüfusu böle geçindiriorum ve stoklarım full
Yukarı Dön
camtes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı camtes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18.Ağustos.2010 Saat 00:52
Orjinalini yazan: Ahmet41

Olabilir Ancak fazla noria kuracağına en az %85 üretim yaparak 1 noria ile en az 8 tane spice farm idare edebilirsin...Ben 12.000 nüfusu böle geçindiriorum ve stoklarım full

o konuda haklısın ama burdaki amaç yerden kazanmak sadece. Eğer ileride sınırları zorlayıp enzorda oynarsanız adalar yetmiyeceğinden bu tarz şeyler kullanmanız muhakkak gerekecektir.
Yukarı Dön
Ahmet41 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Ahmet41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18.Ağustos.2010 Saat 13:20
Olabiilir..Mesela Scenari bölümünde İmparator Ve general scenariosunu oynamıştım..Dediğin kural orda geçer
Yukarı Dön
camtes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı camtes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05.Eylül.2010 Saat 11:32
Orjinalini yazan: camtes

vallaha çok iyi bulmuşsun ama okadar noria yapmana gerekyok. burda önemli olan noriaların etrafındaki koyu yeşil alan içine tarla kurmak. bualan içinde herhangibir çiftliğin enaz üçtarlası olmalı. burdabahsettiğim her çiftliğe bir noria değil  yanlışanlamayın sakın.kendi yaptığım şekilde örnek vereyim. bir market kurun etrafına çiftlikler , bu çiftliklere üçertane tarlayapın , dıştarafada bikaç noria kurun. sonra bunlarındışınada marketve yine çiftlik kurun ama bunlar normal şekilde olsun. yeşil alan içindeki çiftlikler yüzde yüz çalışacaktır .dışında kalanlarda tarlasayısını yeterli yaptığınız için onlarda yüzde yüz çalışacaklar. mesela 4 noriayaptık 8 tane yada 9tane çiftlik yaptık ama yerden kazanmışolduk.kusurabakmayın şu an elimde resim yok ama olsaydı daha iyi anlatırdım

arkadaşlar bu açıklamam için sizden özür diliyorum. çünkü bişeyi yanlış anlatmışım. koyu yeşil alan içine aztarla kurarsanız yüzde yüz çalışır yazmışım ama bu yanlış. doğrusu iki yada dahafazla noria alanı içinde kalan çiftliklerin tarla sayılarını azaltmakmış. aynen dorukdorucu arkadaşımızın anlattığı gibi oluyo . kendim kullandığım bi yöntemi yanlış yazdığım için kusura bakmayın.

aynısını kuzey adalarındada yapabilirsiniz. illa noriaları güney adalarında kullanacaksınızdiya bi kuralyok.

Uploaded with ImageShack.us

bal çiftliklerinde işe yaramıyor ona göre
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.61 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

Zirve100 Site ekle