![]() |
Site ici Arama
|
Sorularım var... :) |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Lurtz
Yeni Üye
K.Tarihi: 07.Şubat.2010 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Konu: Sorularım var... :)Gönderim Zamanı: 07.Şubat.2010 Saat 19:12 |
|
Merhaba oyunu ortlama bir haftadır oynamaktayım, bir çok şeyi deneme yanılmayla çözdüm sayılır. Oyuna tam beş kere başladım. Çözemediğim bazı şeyler var;
* Ticaret yaparken en ideal sayıyı nasıl buluruz? Mesela sürekli üretim yaptığım bir mal örnek: taş, bunu madenlerden çıkartırken depoda şişmeler oluyor yani fazla geliyor depo üçüncü seviyede, bu malı satmak istediğimde diğer şehre ticaret rotası yapayımdiyorum mesela her turda 20 taş götür diyorum bu seferde bana kalmıyor bir kaç kez deneme yanılma yaptım fakat hala uygun sayıyı bulamadım. bu ve bunu gibi diğer ürünlerde en ideal sayı nasıl bulunur? Buna başka bir örnekte hurma yetişmeyen bir adaya hurma sevkiyatı yapıyorum ordaki doğulu evlerinin ne kadar hurma tükettiği bilgine nereden ulaşabilirim? Hurmayı belli bir sayıya sabitleyince şişiyor az gönderince aç kalıyorlar ben bu işin içinden çıkamadım... * Diğer yandan adam bana da geliyor. İlginç ama dar geliyor nüfüs ortalama ikibin kişiye yaklaşında kurualcak yer kalmıyor. Forumda bu konuyu araştırdım bazı arkadaşlar Ana şehirde tarla vs. gibi şeylerin bulundurulmamasını tavsiye etmiş diğer bir adayı sadece üretim için kullanmak gibi şeylerden bahsetmiş, bunu denediğimde de tekrar başa dönmüş oluyorum yukarıda ki sorun tekrar baş gösteriyor. Şehirlilerin, soyluların vs. vs. ne kadar ürüne ihtiyaç duyduklarını ve fazla olan ürünlerin satışında sürekli bir problem çıkıyor. * Asilzadelere hiç kürk üretemedim. Ayı mağarasınadn nasıl çıkartacağımı hala bulamadım soylu kurulumunda tuz, potasyum, domuz çiftliği gibi şeyler var fakat kürkle ilgili hiç bir şey yok. (Üretim zincirleri pek açıklayıcı değil. Keşke oyun içerisinde tablolarla anlatılsa.) * Ayrıca Asilzadelere büyük kilise kurmaya kalkınca, bina kurma menüsünden kiliseyi seçip tıklayında yeterli olan kaynaklarım neredeyse yarıya iniyor ve o yarıya inen kaynakların altınad belirttiği kadar kaynak olmaası gerektiği gibi bir durum ortaya çıkıyor bunun sebebi nedir? (Kilise inşaatını iptal edince kaynakalr iki katına çıkıyor.) Aynı durum doğululara cami kurmaya kalkıncada meydana geliyor. * Son olarak da içinden çıkamadığım durum; Asilzadelerin hemen hemen her ihtiyaçlarını sağlamama rağmen, gelir eskilerde. Sürekli olarak zarardayım. Yardımcı olursanız sevinirim. Engin Y. |
|
![]() |
|
| Sponsor | |
![]() |
|
fadanur
Yönetici
K.Tarihi: 13.Temmuz.2009 Konum: istanbul Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 1068 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07.Şubat.2010 Saat 22:58 |
|
selam dostum..
öncelikle hoşgeldin aramıza.. 1. si . ana ada da mümkün olduğunca üretim yapma.. dğer adalrda üretip ana adaya otomatik rota tanımla. 2. si. ana ihtiyaçları kesinlikle satma.. taş odun araç gereç vs.. onların ne zaman lazım olacağı pek belli olmaz.. evler upgrade olurken o üç ana maddeye ihtiyaç duyarlar. ana adada kendince bir düzen oluşturup evleri o düzene göre kur.. üretim yaparken ürettiğin şeyler hemen oluşmaz.. bir kaç tane üretim yeri kur bekle.. 5 dakka sonra kontrol et.. stok artıya geçiyorsa ok.. yok hala ihtiyaç varsa 1-2 tane daha kur.. hemen en başta 10 tane kurma hiçbişeyden.. ayı mağarasından kürk vs.. düşük nüfusla olmaz.. nüfus artınca bazı üretebileceğin yeni şeyler otomatikman eklenecek listeye.. herşey nüfusla alakalı.. sana bir kaç örnek resim.. ana adaya ev kurmayla ilgili.. yeni soruların olursada sorabilirsin.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lurtz
Yeni Üye
K.Tarihi: 07.Şubat.2010 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08.Şubat.2010 Saat 15:36 |
|
Hoş bulduk. Cevaplarınız için de teşekkür ederim. Sorunlarım büyük ölçüde azaldı, oyuna tekrar başladım. Normal seviyede (: ... Ayrıca kurulma planınız gerçekten ilgimi çekti, sizin resimlerinizden tam olarak anladığım mahalle tarzında kurulma olayı, bu başlangıçta aklıma gelmedi her yere her şeyi kurmak pek mantıklı değil söylediğiniz gibi. Boşluk bıraktığınız yerlere kilise yada ihtiyaç unsuru olan ilerde açılacak şeyleri kuracaksınız herhalde?
|
|
![]() |
|
fadanur
Yönetici
K.Tarihi: 13.Temmuz.2009 Konum: istanbul Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 1068 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09.Şubat.2010 Saat 15:21 |
|
evet dostum..
boş olan yerleri ilerde ihtiyaç duyulan binaları kurmak için ayarladım.. bir çok şey denedim ama bana en yararlı sonucu yukardaki sistem verdi.. seninde söylediğin gibi mahalle dersek.. 4-5 mahallelik bir şehir geliştiğinde 15-20 bin nüfus olabiliyor. o da yeterli bir rakam zaten.. |
|
|
|
![]() |
|
ibrahim94
Moderatör
K.Tarihi: 08.Mayıs.2010 Konum: I'm CReSTo Durumu: Aktif Gönderilenler: 155 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim94
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29.Haziran.2010 Saat 16:36 |
|
o orientedeki boşluklar ne içindir?
|
|
![]() |
|
fadanur
Yönetici
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29.Haziran.2010 Saat 17:17 |
|
haman vs. gbi ilerde gerebilecek binalar için.
|
|
|
|
![]() |
|
ibrahim94
Moderatör
K.Tarihi: 08.Mayıs.2010 Konum: I'm CReSTo Durumu: Aktif Gönderilenler: 155 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim94
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29.Haziran.2010 Saat 17:24 |
|
Gerçekten nasıl buldun bunu anlamadım ama özellikle hristiyan memleketini deneyecem çok güzel olmuş |
|
![]() |
|
darkelf
Yeni Üye
K.Tarihi: 20.Haziran.2010 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30.Haziran.2010 Saat 19:45 |
|
Selam. fadanur senin bu taktiği kullanıyorum hoşuma gitti diyebilirim, hem yerden tasarruf hem de düzgün yerleşme imkanı sağlıyor.Ama burda boşlukları ilerde lazım olacak binalar için bırakmışsın da ben kafama göre doldurdum bu boşlukları =)
Acaba bi zahmet sen genelde hangi boşluğa hangi binayı koyuyorsun söyler misin? Mesela ben hristyanlarda iki market arasındaki uzun boşluğa büyük kilise koydum çoğu patricianlara yetti. Bi de sen mi buldun bu yerleşim şeklini? |
|
![]() |
|
fadanur
Yönetici
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04.Temmuz.2010 Saat 22:34 |
|
evet dostum..
bu şekli tamamen ben buldum.. muhtemelen daha iyi yerleşim yeri kuranda vardır belki ama ben deneye deneye bunu geliştirdim ve gayet memnunum.. ben genelde iki mahalle arasında kalan yere bişey kurmuyorum.. evlerin gelişmesi sona dayanaıp gelişme durduğunda evle dolduruyorum.. ama bu işi en sonda yapıyorum. market.. küçük kilise... ve hemen yanına kalan boşluğa yani büyük kilise kuruyorum.. |
|
|
|
![]() |
|
dorukdorucu
Kıdemli Üye
K.Tarihi: 22.Haziran.2010 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dorukdorucu
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05.Temmuz.2010 Saat 23:36 |
|
yahu sen bunu screenshot değil de tablo olarak geçirsen çok daha iyi olur derim. mesela düzenli tarlalar konusundaki gibi yapsan harika olur.
|
|
![]() |
|
darkelf
Yeni Üye
K.Tarihi: 20.Haziran.2010 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07.Temmuz.2010 Saat 00:41 |
|
Ben de bir iki tane düzenli tarla ss leri koydum.Benim de bi katkım olsun istedim :) Linki:
http://www.annoturkiye.com/forum/forum_posts.asp?TID=619 Daha fazla ss upload edebilirim bu konuda isteyen olursa. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |