www.annoturkiye.com Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa >Anno 1701 >Oyun İçi Destek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Site ici Arama

anno 1701 üretim performansı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Yeni Üye
Yeni Üye

K.Tarihi: 06.Şubat.2010
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı pippen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: anno 1701 üretim performansı
    Gönderim Zamanı: 06.Şubat.2010 Saat 17:40
Selam arkadaşlar.. ben de bu oyuna yeni başladım Smile kafama bişi takıldı baktım bu site var hemen sorayım dedim Embarrassed.. sorum şu: bazı binaları yapmadan önce ihtiyaç duyduğu alanı gösteriyor ya örneğin oduncu klübesi yaparken binayı inşa etmeden önce ne kadarlık bi alanı boş bırakmak gerektiği gösteriliyo ve o alanı işgal edersek verim düşüyo ya bazı binalarda da (örneğin içki ürettiğimiz binalar) ihtiyaç duyduğu (ya da binanın etkin olduğu) alan çok büyük.. bu o alanı işgal etmeyelim anlamında mı yoksa içki için gerekli hammaddeyi üreten tarla vs'yi o alan içine koymamız için mi o kadar büyük?? 5-6 tane içki hammaddesi üreten tarlam olmasına rağmen 3-4 tane içki binam %60 ile falan çalışıyo nedeni nedir?? içinden çıkamadım... aydınlatırsanız sevinirim..şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Sponsor
Yukarı Dön
pippen Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı pippen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Şubat.2010 Saat 17:49
ha hazır sormaya başlamışken bi de şunu sorayım.. bu oyunun bi "Anno 1701" versiyonu bi de "A.D 1701" diye iki versiyonu var bu ikisi arasında bi fark var mı? isimleri neden farklı böyle?? sitedeki anno 1701 incelemesine baktım orda dağıtımcı deep silver görünüyo bu A.D 1701 aspyr media dağıtımcılığında bi versiyon sanırım ?

Düzenleyen pippen - 06.Şubat.2010 Saat 17:50
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

K.Tarihi: 13.Temmuz.2009
Gönderilenler: 1068
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Şubat.2010 Saat 21:06
selam dostum..

1701 oynamayalı çok oldu ama cevaplamaya çalışayım.

üretim yeri inşa ederken o belirtilen alanları boş bırakmamız lazım..
örneğin buğday üretim yeri.. veya üzüm üretim yeri vs.

bunları işleyen yerleri inşa ederken gösterilen alan daha büyüktür..
yani buğday üretim yeri kurdun mesala.. 3-4 tane..
değirmen kurmak istediğinde.. eğer buğday üretim yerleri değirmenin kapsama alnı üçerisinde yer alırsa, o değirmen kendisi gidip üretim yerlerinden buğday alıp otomatik una dönüştürür.

yoksa nasıl olur peki..

marketler gelir buğdayı markete götürür..
uncu gidip marketten buğdayı alıp una dönüştürür..

işler biraz daha uzar..

1701.ad amerika versiyonu olabilir..

amerika için çıkan oyunlarda isim değişik oluyor.. illa bi farkları olacak adamların :))

Yukarı Dön
pippen Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı pippen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Şubat.2010 Saat 21:50
cevap için teşekkürler fadanur... bu içki hammaddesi olan tarlalar değil de tarladan ürün alarak içkiye dönüşüm yapan binaların ihtiyaç duydukları boşluklar oldukça fazla.. ortalama bi adaya birbirlerinin alanlarını işgal etmeden en fazla 4 tane falan kurulabilir ama.. bu durumda adaya başka hiçbişey kuramayız alan işgal etmiş oluruz..bunu nasıl aşıcaz? bu içki üretimi ile ilgili binaları başka bi adaya taşımalı; o adayı sadece içki üretimi için mi kullanmalıyız?bi de mesela değirmenin boşluk alanı içinde olan buğday tarlaları da değirmenin boşluk ihtiyacını dolayısı ile verimini düşürür mü?

Düzenleyen pippen - 06.Şubat.2010 Saat 21:54
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

K.Tarihi: 13.Temmuz.2009
Gönderilenler: 1068
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Şubat.2010 Saat 16:08
selam dostum..
yukarda anlattıklarım içki üretim yerleri içinde geçerli..
hammadde üretimi yapan yerleri boş bırak.. ama hammadde işleyen binaların alanlarının büyüklüğü seni yanıltmasın.. boş bırakmak zorunda değilsin..

o alan içindeki hammadde üretim yerleri varsa gidip kendileri alıyor hammaddeyi.. o yüzden büyük gözükür..

içki üretim yerleri kapasitesinin altında çalışıyorsa %60 mesela..

hammadde yetişmiyor demektir.. üretim yeri değilde sadece hammadde üreten yerlerden kurmalısın 2-3 tane kadar..

o zaman üretim yerlerine bol bol hammadde geleceğinden üretim kapasitesi artacaktır giderek..

Yukarı Dön
pippen Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı pippen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Şubat.2010 Saat 00:27
tekrar teşekkür ediyorum fadanur
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.61 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

Zirve100 Site ekle