www.annoturkiye.com Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa >Anno 1404 >İpuçları / Püf Noktaları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Site ici Arama

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Yönetici
Yönetici
Simge

K.Tarihi: 13.Temmuz.2009
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 1065
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Gönderim Zamanı: 16.Eylül.2009 Saat 08:22
Kaynak : Ebehran

Anno'ya yeni baslayan biri olarak kendi edindigim bazı tecrubeleri acıklayayım.

1.Ya tukettigin kadar ureteceksin yada aldıgın honorlar ile lordun ve vezirin ticaret fleet lerini genisletmesini saglayıp urettigin fazla urunleri hızlı bir sekilde elden cıkaracaksın.

2.Halkı dinleyeceksinSmile.Eger gercekten isteklerini tam olarak karsılarsanız kazanc dengeniz kolay kolay eksiye dusmez.

3.Diger oyuncular ile iyi gecinin.En azından yeterli gucte bir ekonomiyle desteklenecek bir orduya sahip olana kadar.Korsanların fidyelerini verin.Eger eksiksiz bir sekilde verdikleri gorevleri ve fidylelerini yerine getirirseniz bir sure sonra dost oluyorlar.Avantajıda ne vezirden nede lordtan hicbir farkları kalmıyor.Hemde dusmanlarınızı yıpratırken size para kazandırırlar.Aldıgınız honorlar ile korsanlarında ticaret filosunu ve butcesini genisletmeyi unutmayın.

3.Bol bol ev kasmayın.Eger halkın isteklerini yerine getirirseniz birim bazında nufus artar.Bu sayede her evi kapsayacak sekilde yapılan hizmet binalarından tasarruf edersiniz.

4.Her evi kapsayacak sekilde carpenter yaparsanız.Daha yangın baslamadan evi tamir edebilirler.Bu sayede yangın istasyonu yapmanıza gerek kalmaz.Ordanda tasarruf edebilirsiniz.

5.Aldıgınız honorları halkı yukseltmeye tesvik eden seceneklere harcamayı unutmayın.Bu sayede halkın cok buyuk bir oranı ust seviye ye yukselir.Devamlı ev yapmanıza gerek kalmaz.Yukselmeyi tesvik etmek icin vergiyi dusurun.

6.Mumkun oldugunca cok ada ele gecirin.Ve mal tasıma filosunu aksamadan isleyecek hale getirin.Gemiler icin en azından birer yelken alın.Bu sayede hızları ciddi oranda yukselir.Ek olarak kazandıgınız honorları yuk kapasitesini arttırmaya secerseniz gemilerin aldıgı yuk her slot icin yaklasık 90 a kadar cıkar.Historical warehouse ta tum gemileri yukseltir. Geminin bos slotunu hızlandırmak icin kullanın.Yuk kapasitesini arttırmak icin yukardaki yontemleri uygulayın.

7.Ana adanızı mumkun oldugunca bol kaynaklı ve nehiri olacak sekilde secin.Ozellikle nehir diger adalardan yapılan gereksiz mal tasımalarını azaltır.Zaman ve stoktan tasarruf edersiniz.

8.Elinizdeki tum son urunleri mesela (gozluk,mozaik,cam-sarap vb)cok buyuk bir deposu olan tek bir ada da stoklayın.Gerekli dagıtımları da ordan yapın.Bu sayede stok kontrolu daha rahat olur.Bir anda ekmegin yada giysini bitmesi muthis derecede vergi kaybına sebep olur.

9.Baggerları kesinlikle kabul edin.Ve onlar icin bakım evi insa edin.O evinde ihtiyaclarını eksizsiz yerine getirin.Bunu 5.maddeyle beraber uygularsanız ciddi oranda bir nufus artısı ile odullendirilirsiniz.Egitim alan baggerlar size vatandas olarak geri doner.Bir aranda verginiz cosar.

10.Kaynakları duzgun kullanın.Gereksiz binaları daha sonra kullanacaksanız gecici olarak durdurun yada hic kullanmayacaksanız yıkın.Bakım yukunden kurtulursunuz.

11.Verilen gorevleri mumkun oldugunca yerine getirmeye calısın.Bunun icin ana geminize cift yelken takarsanız hızlı ve etkili bir sekilde gorevleri yerine getirirsiniz.

12.Elinizin altında herzaman bosta ve hızlı bir gemi olsun.Ben genellikle flagship i kullanıyorum.Bu sayede acil durumlarda gerekli yerlere hızlı bir sekilde mal aktarabilirsiniz.Genelde de cok lazım oluyor.

13.Halı,Kahve,buyuk top,mozaik,cam,baharat,kolye,kurk benim gozlemledigim cokca satılan mallar illlaki fazla uretim yapacaksanız bu ve benzeri cok satılan mallara yuklenin.

14.Eger muthis bir uretiminiz varsaki ve satabiliyorsanız.Ben -4000 vergi de anlık 25.000-30.000 lik satıslar yaparak 900.000 altınlara cok rahat bir sekilde geldim oyunu gene de dengeleyebilirsiniz.

15.Aldıgınız honorları satıs ta basaralı olma yuzdesini arttıran secenege harcarsanız.Elinzdeki malı cok hızlı bir sekilde satabilir ve 14.maddeyi cok rahat saglayabilirsiniz.

16.Satılıga cıkan malları tum stok satılacak sekilde ayarlayarak satmayın.Kendinize gore bir minumum belirleyin.Bu minumumuda herhangi bir aksilikte (ic pazarda urun cok hızlı bir sekilde tuketilip urun ihtiyacı ortaya cıkınca) gerekli uretimi ayarlayacak sekilde yeni binalar ve hammadde uretimi kurana kadar gerekli olan sureyi saglayacak sekilde ayarlayın.Bu tamamen size baglı.Olaya ne kadar hızlı mudahele ediyosanız ona gore ayarlayın.

17.Ozellikle gul cok nadir ve kısıtlı bir alanda uretilir.Parfum icin gule ihtiyacınız var.Bu urunun uretildigi adayı bir an once ele gecirin.Parfum satılınca oyunda iyi para kazandıran urunlerden birisidir.Envoylar icinde fazlasıyla lazımdır.

18.Hammadde satısı mumkun oldugunca yapmamaya calısın.Bu maddelerdem uretilen urunler cok daha fazla kazanc saglar.Hammadeyi uretime cevirip oyle satın.

19.Aldıgınız honorları(zaten kazancınız muazzam derecede olursa lord ve vezirden parayla da alabilirsiniz) deniz filonuzun sayısını ve gucunu arttırmaya yonelik seceneklere harcayıp buyuk bir savas gemisi filosu kurup bu gemilere de honorlardan tamir yapan gemi marangozları ve basardıgını quest lerden kazandıgınız marangozları koyduktan sonra kara ordularına sadece fetih icin ihtiyacınız olur.Hemde gemileriniz bosta otomatik olarak tamir olur bu sayede tamir icin gemiyi en yakın adanıza cekme ihtiyacı duymayacagınız icin alttaki hedefi basarma sansınız artar.Kendi adanızı bir duvarla cevirseni yeterli.Gemiler vasıtasıyla dusmanızın ikmal yollarını kapatıp savas filosuna sizin adanıza indirme yapamayacak sekilde ustunluk kurmayı basarabilirseniz dusmanınız cok kalmadan s*k* tutar.Kendi ekonomisini bile ceviremez.Cunku somurge baglantıları kesilmis olmakla beraber ordusun bakım ucretleri kendisini icten ice kemirmeye baslar.Kısacası kendi tukurugunde bogulur.

20.Surgery leri fazla fazla cok iyi konumlandırarak yaparsanız.Dusmanlarınız salgın ve hastalıktan kıvranırken size hicbir sey olmaz.Zaten eger sizde salgın baslarsa surgery kurmaktan tasarruf ettiginiz para limanlarınız salgın boyunca kapalı olacagı icin fazlasıyla sizden genede s*k* s*k* cıkacaktırSmile

21.Madenlerinizi ve nornia larını devam lı kontrol edin.Nornialar icin kapasite arttırımını honor ile vezirin bolumunden yapabilirsiniz.

22.Nufusunuz yukselirken(citizen->patrician  vb) tas odun ve tool konusunda baska bir yerde kullanmak uzere acil olarak ihtiyac duyarsanız marketten yukselmeyi gecici olarak manuel e alıp isinize bakın.İsiniz bitince otomatik e almayı unutmayın.

*****Aklıma geldikce eklemeye calısacagım.Herkese iyi Anno lar.

Yukarı Dön
Sponsor
Yukarı Dön
konyameram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

K.Tarihi: 16.Temmuz.2009
Gönderilenler: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı konyameram Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17.Eylül.2009 Saat 07:05
siyasetcilerin konuşmasındaki kesitler gibi olmuş. halki dinleyeceksin felan LOL
Yukarı Dön
ebehran Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

K.Tarihi: 04.Eylül.2009
Gönderilenler: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ebehran Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30.Eylül.2009 Saat 18:07
Orjinalini yazan: konyameram

siyasetcilerin konuşmasındaki kesitler gibi olmuş. halki dinleyeceksin felan LOL
Tongue
Yukarı Dön
faruk Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

K.Tarihi: 05.Temmuz.2009
Gönderilenler: 518
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30.Eylül.2009 Saat 18:35
Kardeşim Döktürmüşsün yine Clap
Bu bilgileri Bizimle paylaşan yerlerin zeval görmesin İnşallah Big smile

Halkı dinleme olayına katılıyorum Thumbs Up
FAR(u)K VAR !!!
Yukarı Dön
ebehran Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ebehran Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01.Ekim.2009 Saat 22:39

Vermis oldugumuz ipuclarına devam ediyorum.               

23.Eldeki fazla gemileri delete tusuna basıp yok etmeyin.Eger korsanlarla ticaret anlasmanız varsa korsan limanına goturup satabilrsiniz.Cok fazla bir miktar vermiyor ama hic yere yok etmekten daha iyidir.

24.Marketpalace tan yukselemesi gereken ev sayısına bakın eger hicbir yukselme gerekmiyorsa vergiyi bir kademe arttırın bagger gemisi  geldiginde yada yeni ev yaptıgınızda vergiyi dusurup seviye atlamalarını saglamayı unutmayın.

25.Bugday tarlasısının bakım masrafı 5 gold oldugu icin fazla fazla yapın butceyi cok etkilemez.Ayrıca oyunda en cabuk biten kaynaklardan biridir her zaman elinizin altında fazladan stok olmasının bugday acısından bir sakıncası yok.

26.Ozellikle fury giysi yani kurklu kiyafet hem cok satılıyor hemde iyi para ediyor.Elinizin altındaki butun ayı magaralarını kullanın.Ve mumkun oldugunca cok kurku kiyafete cevirip oyle satın.

27.Hemp tarlasının bakım masrafı cok yuksek ama hemp tarlasından elde edilen urn bir cok yerde kullanılmakta.Bu tarlaları cok dikkatli bir sekilde tam ihtiyacınız olacak kadar yapın.Bittigi zaman aynen komur gibi cok buyuk bir zincirleme tepki yaratıyor.

28.2 tane gemiyle yapmıs oldugunuz tasıma islemini 1 gemiyle vezirden alacagınız en iyi kalite yelkenin ve historical warehouse etki etmis oldugu hız ile aynı surede yapabilirsiniz.

29.Small yada Large WareHouse yapacagınıza Historical WareHouse yaparak hem bakım masrafını yarı yarıya azaltır hemde yerden tasarruf etmis olursunuz.Tek dezantajı yapımı uzun ve zahmetli ve cok kaynak gerektiriyor olması.En fazla her adaya 3 tane  Historical WareHouse yapabilirsiniz.Cunku her adanın maksimum depolama kapasitesi 999 tondur.

30.Oduncular ve odundan komur yapan yerlere ihtiyacınız olmadıgı zaman beklemeye alınca bakım masrafıda sıfıra iniyor.Bu yuzden gerekmedigi zaman durdurmak sartıyla fazla fazla yapmanın hicbir zararı yok.

31. Eger sehrinizdeki bagger sayısı yaklasık 1300 civarını gecerse yum Peasant lar Citizen olur bu sayede daha yuksek vergi miktarı elde edersiniz.

32.Tournament Arena yı kesinlikle yapın.Hem duzenlediginiz turunuvalar size honor kazandırıyor hemde diger oyuncuların gozunde reputation yani populerlik ve saygınız artar.

33.Eger elinizde bir urunden cok fazla miktarda varsa direk gemiye yukleyip goturup sıcak satıs yaparak satmayın.Bu yontem pasif satmaya gore aynı malı 5 kat daha az miktara satmanıza yol acar.Bunun yerine sahip oldugunuz adalarda bolusturerek her adada pasif satısını yaparak elinizdeki malı hem hızlı hemde iyi fiyata elden cıkarabilirsiniz.Bu ipcundan anlayacagınız uzere  pasif satıs 5 kat daha karlıdır.Vezir,Lord ve korsanların ticaret filosunu  genislettirmek bu yuzden cok onemlidir.

34.Pasif satıs slotlarını mumkun oldugunca gelismis urunleri satmak icin kullanın elinizde fazladan odun varsa bırakın kalsın.Oduncuları durdurup onun yerine cam satmak daha karlıdır.

Düzenleyen ebehran - 02.Ekim.2009 Saat 00:05
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02.Ekim.2009 Saat 12:13
süper ayrıntılar..
teşekkür ederiz..
özellikle fazla gemileri korsanın limanına götüüp satmayı hiç bilmiyordum.
büyük gemi yapınca küçük gemileri ihtiyaç fazlası diye batırıyordum..
bundan sonra satarım artık..

Yukarı Dön
memooo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

K.Tarihi: 05.Ekim.2009
Gönderilenler: 101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı memooo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05.Ekim.2009 Saat 23:46
hemp tarlalarının 4 ten fazlası gereksiz mi. yoksa üretim hızını arttırır mı. kendim dakika saniye falan tutabilirim ama uğraşamadım kusura bakmayın.
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Ekim.2009 Saat 08:23
ben denedim aralarında bir fark olmuyor. fazla tarlalar gereksiz gibi.
fazla tarla yapmanın faydasını gören varmı acaba??
Yukarı Dön
faruk Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Ekim.2009 Saat 13:49
Yok walla.. Bende hiç bi faydasını görmedim..
Anca boş yer katlediyo :D
FAR(u)K VAR !!!
Yukarı Dön
HasoHan Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

K.Tarihi: 29.Eylül.2009
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı HasoHan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Ekim.2009 Saat 17:27
ya bu vergi artırma olayı nası oluyo acaba...
Yukarı Dön
faruk Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Ekim.2009 Saat 21:34
Orjinalini yazan: HasoHan

ya bu vergi artırma olayı nası oluyo acaba...

Bildiğin gibi çok çeşitli evler var HasoHan Wink  Mesela, Köylü Evi, Şehirli Evi, Asilzade evi gibi...
Köylülerden aldığın vergiyi arttırmak istiyosan köylü evlerinden birine tıklayıp sağ üstte beliren çubuğun derecesini sağ tarafa çekmelisin..

Ordaki işaret en soldaysa minimum vergi alıyosun demek.. Ama en sağa çekersen de köylülerin aşırı vergiden dolayı evden çıkıyo.. Ee.. Ne yapıcaz Question  Ortalarda bi yerde tutacağız vergiyi..

Bu değişikliği bi köylü evinde uygularsan hepsinde geçerli oluyor.. Bu durum Şehirli evlerinde ve diğerlerinde de geçerli..

Yapman gereken sadece hangi Halk seviyesinden aldığın vergi oranını düzenlemek istiyorsan(arttırma veya azaltma) o halka ait evin üstüne tıklayarak sağ üstte çıkan kutucuktan vergi oranını arttırmak veya azaltmak LOL

Umarım Anlatabilmişimdir Thumbs Up
FAR(u)K VAR !!!
Yukarı Dön
HasoHan Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

K.Tarihi: 29.Eylül.2009
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı HasoHan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Ekim.2009 Saat 02:20
Cok tesekkur ederim faruk...anladım...

ayrıntılı anlatımın içinde ayrıca tesekkur ederim..

neyse ben gömülüyom şimdi Annoya..çıkabilirsem görüsürüz LOL
Yukarı Dön
ebehran Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ebehran Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Ekim.2009 Saat 15:50

Cok tarla su gibi durumlarda gerekli oluyor.Hic bir silk,indigo yada date tarlasını verimsiz bir arazide yetistirmeyi denediniz mi?

Gordugunuz gibi bazı durumlarda uretim % 75 gibi bir rakam oluyor tarlanın ustune basınca.Cunku tarlalardan bir veya birkacı verimsiz yada nornia ların kapsama alanı dısında kalmıstır.Fazladan bir vey birkac tarla daha ekleyerek verim yuzdesini yukseltebilme opsiyonu saglıyor.

Mesela date binası 5 tarladan olusuyor.Ama verim %80 lerde kaldı.Tarla sayısını 6 veya 7 ye cıkarınca o fark amorti ediliyor.

Yani veriminiz %100 se gerek yok.Eger degilse bazen bir nornia eklemek daha fazla yuk getireceginden yeriniz bolsa tarla ekleyibiliyorsunuz.Genelde de oyunun baslarında yer sıkıntısı olmadıgı durumlarda kullanmak mantıklı

Yakında kitabını yazacam az kaldıWink

Düzenleyen ebehran - 07.Ekim.2009 Saat 15:54
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Ekim.2009 Saat 16:28

süpersin dostum :)))

dediğin gibi bi kitap hazırlada herkes kurtulsun :))
Yukarı Dön
ebehran Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ebehran Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Ekim.2009 Saat 22:22

Smile

Yukarı Dön
memooo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

K.Tarihi: 05.Ekim.2009
Gönderilenler: 101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı memooo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Ekim.2009 Saat 02:05
benim en beğendiğim şey kestirme yol yapılabilmesi. mesela L şeklinde bir yolumuz var.bir ucunda market bir ucunda üretim binamız. L yi katetmesine gerek kalmadan direk çapraz şeklide kestirmeden gidilebiliyor. bir sağ bir sol yol döşeyerek. taşıyıcı diğer stratejilerde olduğu gibi bir sağ bisol yaparak gitmiyor dümdüz devam ediyor yoluna.

bir tespit daha: taş madeninde çalışan adamlar taşı bşnanın ön kısmına taşıyorlar.yani binayı ön yüzü madene dönük olacak şekilde ve ne kadar yakın yaparsak taş üretimi o kadar hızlı olur.diğer üretim alanlarına bakmadım ama mutlaka onlarda da öyledir diye düşünüyorum.

acemilikten yanlış tespitlerde bulunduysak özür.

bir de sorum var.hani marketlere mal taşırken taş yolda adamlar daha hızlı gidiyor ya mesela unu değirmenden fırına taşırken de bir adam arabasız götürüyor ellerinde.onda da farkediyor mu taş yol olup olmaması yada herhangi bir yol olup olmaması.yol yapmayıncada adam götürüyor fakat yol yaparsak hızı artar mı?benim gözlemimde artmadı.

Düzenleyen memooo - 08.Ekim.2009 Saat 08:12
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Ekim.2009 Saat 08:40
elle taşımalarda yol pek farketmiyor.
çünkü adam en kısa yoldan gidip kendi alıyor. bazan yolu hiç kullanmıyor bile.
 mesela buğdayı gidip kendi alıp una çeviriyor..
ekmekci de gelip unu kendi alıyor ekmeğe çeviriyor..

en son market arabası gelip ekmeği markete götüreği zaman yol devreye giriyor.

ama taş madeni işini deneyeceğim.. iyi farketmişsin bu ayrıntıyı..

Düzenleyen fadanur - 08.Ekim.2009 Saat 08:41
Yukarı Dön
ebehran Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ebehran Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11.Ekim.2009 Saat 23:18

35.Gozlemledigim kadarıyla AI yani bilgisayar yonetimli oyuncular sizin adalarınızdan birine goz diktigi zaman o adayla ilgilendigine dair bir mesajla birlikte repatution azalmaya baslıyor.İlk mesajı verdigi andan itibaren elinizi cabuk tutup ilgilendigi adanın sahil kesimini kapsama alanınız icine almanız gerekiyor.Bunun icin tum sahil kesimini kapsayacak sekilde market building yapmalısınız.Gelip liman yapsa bile bu sayede yerlesemez.Bu sebeple her ele gecirdiginiz adanızda mumkun mertebe alet,odun ve tası kesinlikle yeteri kadar bulundurmaya calısın.  

36.Savas gemilerinizi iki takım hale getirin.Bir takım ile dusmanınızın limanını ablukaya alın ve gelen giden tum ticaret gemilerini yok edin.Eger yanınızda large trading ship bulundurursanız yok ettiginiz gemilerden dusenleri toplamanız kolaylasır.Bazen hic ummadıgınız ganimetler bulabilirsiniz.İkinci takımınız ile ilk is olarak balıkcı kulubelerini yok edin.Bu sayede en alt kademeden baslamak uzere tum halkında hosnutsuzluk ortaya cıkmaya baslayacaktır.Bu iki hedefi basardıgınız taktirde dusmanın halkı ihtiyacları karsılanmadıgı icin seviye dusmeye baslarlar.Dusmanınızın gucune gore ortalama 45 dakika icerisinde tum halkı peasant seviyesine dusmek zorunda kalır.Sokaklarda ayaklanmıs halkı gordugunuz takdirde artık kara harekatına baslamanın zamanı gelmis demektir.Artık hasta adam kucagınıza dustu.

37.Kara harekatının puf noktası devamlı cıkarma yaptıgını ada da yeterli miktarda provison saglamaktan gecer.En etkili yontem hızlı bir sekilde MarketPalace ları ele gecirmekte yatar.Eger marketpalaceları trebuchet ile yıkarsanız AI hemen yenisini yerine diker.Bu yuzden amacınıza ulasamazsınız.En iyi yontem marketpalace ın etrafında trebuchet ile yeterli yeri acıp bir tane big military army i yanına pozisyonlandırmaktır.Bir kac dakika icinde marketpalace sizin olur.Kalan sure ustunde belirtilir.

38.Ucuncu asama ele gecirdiginiz tum marketpalace ve market buildinglerin kapsama alanında kalan ev ve binaları yok etmek.İlk olarak bunları yok etmezseniz zararda olan bu binalar sizin kontrolunuze gecinde ekonomizde inanılmaz bir kayıp yasatır.İkincil olarak eger yıkılan yerlerin parasını geri almayı tam yada yarım olarak secmizseniz tam bir cumbus cıkar ortaya.İnanılmaz para kaldırabilirsiniz.Asla unutmayacagınız kural marketpalace ve market buildingleri kesinlikle yıkmamak.Eger yıkarsanız bilgisayar tekrar oraya kendilerininkini dikerek ele gecirir.

39.Eger savunma yonunden cok guclu bir noktaya gelirseniz savunma binalarını yıkmaktan ziyade basitce market ve benzeri saha kontrol binalarını yıkarsanız yada ele gecirirseniz tum savunma birimleri sizin olur

40.Kendimin izledigim basit bir taktik vereyim.Ana adam olarak kesinlikle ortasından nehir gecen bir tanesini secerim.Nehrin bir kıyısını uretim sahası bir kıyısınıda yerlesim sahası olarak belirlerim(Miami gibi Smile).Yerlesim sahası kısmında arazi olarak elverissiz bir kısımda da tum hammadde isleme binalarımı yerlestirim.Bu sayede tum uretim zincirini ne nerde diye aramayıp herseyi elimin altına koyarak inanılmaz bir verimlilik saglarım. Bu bolgeye gerektigi kadar marketbuilding ekleyerek aksama olmamasını saglarım.

Not:Kesinlikle yeni cıkan update i kurun.Epey bir bugfix ve gelistirme mevcut.

Düzenleyen ebehran - 11.Ekim.2009 Saat 23:21
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12.Ekim.2009 Saat 09:23
Teşekkürler dostum..
Gerçekten Annoyu tam anlamıyla çözmüşsün..

Yeni keşfettiğin  bigileri mutlaka bizimle paylaş..
iyi oyunlar..

Yukarı Dön
ebehran Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ebehran Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17.Ekim.2009 Saat 13:22
41.Oyunda en zevk aldıgım yontemlerden biri diger oyuncuları Hasat(Harvest) etmektir.Smile.Sinirimi bozmaya basladıkları noktada(senin su adandan ilgileniyorum vb) ustte verdigim ipucları dogrultusunda diger oyuncunun yaptıgı tum binaları yıkarak parasını alıyorum ve halkını peasant seviyesine dusuruyorum.Bu sayade hem yaptıgım savası finanse ediyorum hemde diger oyuncuyu tas devrine geri donduruyorum.Ama tamamiyle yok etmiyorum.Nede olsa onlar oyunun tadı tuzu.Zaten biri digerine saldırmaya kalkarsa ilk hedefim herzaman saldıran oluyor.Cunku baska birine yok etmek sadece benim hakkım(bakınız ABD).Ve otur oturdugun yerde diyorum.(Bakınız Turkiye bizim halimiz).David Guetta ustadıgımızın dedigi gibi "World is mine" 

42.İkinci asama olarak ana adasının bir kenarında kendi limanımı,2 tane large warship(yapılan gelistirmeler ile digerlerinin 4 une esit) ve 1 tane large army mi bırakıyorum(Bunu nerden hatırlıyoruz derseniz bakınız ABD).Boylece gerektigi zaman hızlı bir sekilde mudahale ediyorum.

43.Occidential nufus arttırmaktan ziyade oriental nufusu arttırmak hem daha az masraflı hemde bu nufusun ihtiyacları cok daha kısıtlı gereksinimlerden ibaret(Hurma,Sut,Halı,Cami,Kahve,İnci Kolye,Banyo,Parfum,Badem Ezmesi).Eger gelir gider dengenizde bir sorun varsa ilk once bu nufusa el atmanızı oneririm.

44.Adını degistirmek istediginiz adanın warehouse una bastıktan sonra ekranın sag ust kosesinde adanın ismi yazar orayı isaretleyip istediginizi yazabilirsiniz.

Düzenleyen ebehran - 19.Ekim.2009 Saat 18:51
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17.Ekim.2009 Saat 15:07
yok yok.. sen kesin bir kitap yaz bu anno konusunda :))

şaka bi yana .. bu annoyla ilgili bir makale yayınlarsan (oyuna genel bir bakış. ve yeni başlayanlara tavsiyeler konulu) forum haricinde, ana sayfada yayınlamak isterim..
yukarda yazdıklarını toparlasan bile süper olabilir.. vaktin olurda hazırlarsan haber vermen yeterli dostum.. tekrar eline sağlık..
Yukarı Dön
ebehran Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ebehran Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19.Ekim.2009 Saat 18:54
Smile
Memnuniyetle.Fırsat buldugum an elimden geldigince duzenli ve anlasılır bir makale yazmaya calısırım.Toparladıgım an haber veririm.
Yukarı Dön
CUBISM Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

K.Tarihi: 18.Aralık.2009
Gönderilenler: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı CUBISM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18.Aralık.2009 Saat 18:56
bende aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. oyunu kurdum ve bağımlılık yarattı. ebehran arkadaşımıza cok teşekkür ediyorum cok güzel bilgiler.
Yukarı Dön
robobok Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

K.Tarihi: 23.Ocak.2010
Gönderilenler: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı robobok Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23.Ocak.2010 Saat 21:28
yaa ben bi türlü hurma bahçesini yapamadım kurdum ama üretim yapamıyorum verimlilik yetersiz diyor ne yapmam lazım her tarafı değirmen yaptım yinede verim alamıyorum nasıl yapılacak sölermisiniz
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24.Ocak.2010 Saat 21:52
ak sakallıda her bitkinin tohumu var arkadaşlar..
uzak adalara gitmeye gerek yok..
Yukarı Dön
MansurTheGreat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

K.Tarihi: 28.Ağustos.2009
Gönderilenler: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı MansurTheGreat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02.Şubat.2010 Saat 23:09
çok güzel bir çalışma vakit ayırdığın için teşekkür ederim
Yukarı Dön
wildchild Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

K.Tarihi: 09.Mart.2010
Gönderilenler: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı wildchild Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27.Mart.2010 Saat 12:52
yaa arkadaslar bu senaryolar da komutan bölümünde 10000 soylu 10000 diplomat diyo. Wacko aynı ada üzerindemi olamsı gerekiyo bunların- yoksa başka adalara yapsakta olurmu.. 10000 diplomat neysede 10000 soylu tek bir ada da imkansız gibi..
asdf
Yukarı Dön
ibrahim94 Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

K.Tarihi: 08.Mayıs.2010
Durumu: Aktif
Gönderilenler: 142
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ibrahim94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22.Mayıs.2010 Saat 23:06
Orjinalini yazan: fadanur

ben denedim aralarında bir fark olmuyor. fazla tarlalar gereksiz gibi.
fazla tarla yapmanın faydasını gören varmı acaba??

fazla tarla yapmak elbetteki daha karlı ben mesela her zaman hemp'leri yada buğdayları fazladan yaparım..

size bir tavsiye vereyim mesela hemp yaptınız yada buğday bunlardan 5,6 tane yapın ama bunların işlenmesi için gerekenleri bunların yakınına kurmayın weaver hutlar ya un değiirmenlerini...
bunların yanına market kurun market bunlar 3 tane hammadde üretince toplayacaktır böylece bu mallar deponuza gelir....Winkben böyle yaparak hammaddeleri full yapıyom..daha sonra farklı bir noktaya market kurun marketin dibine bunların ürüne dönüştüren binaları yapın waewer hut yada herhangi bişi bu sayede hammadde sıkıntısı çekmezsiniz hemde yük taşıyan insanlar (markete gidip gelmeleri çabuk olur dibinde olduğu için hemde 5te 5 oldugu için binalar %100le çalışır)
bu sayede daha çabuk üretim yaparsınız..LOLben hep böyle hammaddeleri önce depoda biriktiriyorum sonra bunların fullenmesini bekliyorum depo fullenince mesela buğday max oluo(bu olana kadar siz başka işlerle uğraşın yada hiç beklemeyinSmile) un değiröeni kuruom 2,3 tane marketin dibine bide ekmekçi 5dk ya ekmeki fullemiş oluyprum.. umraım açıklayıcı olmuştur..

ama eğer bunlar masraf artırır diyorsanız hiç denemeyin ancak zaten bunları halka verdiğinizde otamatikmen ihtiyaçlar %100 olur ani vergi düşüşlerinden kurtulursunuz arta klanları satarsınız çünkü ana adada fulleniyoLOL

Düzenleyen ibrahim94 - 22.Mayıs.2010 Saat 23:10
Yukarı Dön
dorukdorucu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

K.Tarihi: 22.Haziran.2010
Gönderilenler: 140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı dorukdorucu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23.Haziran.2010 Saat 13:35
benim de bir ipucum var. al zahir'den ya da lord'dan vergi kartı alıyorsunuz. onu adalarınızdan birinde etkinleştiriyorsunuz.sonrada işinize yaramayan ürünleri(taş ya da odun satmak en etkili yöntemdir.)pasif satışa çıkarıyorsunuz. o ürünler belli bir miktarın üzerinde satılınca size vergi kartında yazılı olan üründen belli bir miktar anında geliyor. mesela fur coats.sonra onların bir defada ne kadar geldiklerine bakıyorsunuz. ve aynı miktarı pasif satışa çıkartıyorsunuz. böylece sabit ve orta-yüksek düzeyde gelir elde ediyorsunuz. bir de al zahir'in, lord'un ve korsanların filolarını maksimum düzeye getirdiniz mi geliriniz bir satışta 5- 10 bin altına kadar artabiliyor.
EDİT
not: bazen bu kartlar görevleri bitirince ödül olarak da verilebiliyor. mesela ben spice kardını bu şekilde aldım.

Düzenleyen dorukdorucu - 25.Haziran.2010 Saat 17:41
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25.Haziran.2010 Saat 16:26
Orjinalini yazan: dorukdorucu

benim de bir ipucum var. al zahir'den ya da lord'dan vergi kartı alıyorsunuz. onu adalarınızdan birinde etkinleştiriyorsunuz.sonrada işinize yaramayan ürünleri(taş ya da odun satmak en etkili yöntemdir.)pasif satışa çıkarıyorsunuz. o ürünler belli bir miktarın üzerinde satılınca size vergi kartında yazılı olan üründen belli bir miktar anında geliyor. mesela fur coats.sonra onların bir defada ne kadar geldiklerine bakıyorsunuz. ve aynı miktarı pasif satışa çıkartıyorsunuz. böylece sabit ve orta-yüksek düzeyde gelir elde ediyorsunuz. bir de al zahir'in, lord'un ve korsanların filolarını maksimum düzeye getirdiniz mi geliriniz bir satışta 5- 10 bin altına kadar artabiliyor.

ticaret bu işte bravo..
bu oyun tam olarak böyle oynanır..

Yukarı Dön
Moderatör
Moderatör
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ibrahim94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29.Haziran.2010 Saat 21:07
bende birşey buldum....herkes annoyu oynarken batma konumuna gelmiştir altınlarımız 2k,3k gibi değelerde seyrederken herkesin çok tatlı bir telaşı olmuştur buda annonun ayrı bir güzelliği tabi...Hug

neyse konuma gelem eğer böyle bir durumdaysa doğu kültüründe narnia lar var bunlar sürekli biter ve onarmak masraftır..böyle durumda demolish seçeneğini kullanıp narniayı yıkarsınız üretim parasını size geri verir ve tekrardan inşa edersiniz..diğer türlü onarırsanız ekstradan para gider...

eger yanlış tespit yaptıysam düzeltinTongue
Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30.Haziran.2010 Saat 16:51
oyuna başlarken bir bina yıktığında 
değerinin tamamımı yarısımı yoksa hiçmi para vereceğini seçiyorsunuz..

tam seçeneğini seçip başladıysanız çok iyi bir fikir..
para sıkıntısı baş gösterdiğinde denenebilir..
Yukarı Dön
Ahmet41 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

K.Tarihi: 12.Haziran.2010
Gönderilenler: 245
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Ahmet41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17.Temmuz.2010 Saat 20:59
Ewet Arkadaşlar benim de vereceğim bir ipucu olacak.. Eğer citizen seviyesine geldiyseniz Halat üretim tesisi kurun.Bunun için kendir yani hempe ihtiyaç olacak halat üretimi yaptıktan sonra onları bi güzel Al Zahire satın.Ama Lord Northburga değil.Çünkü Al zahire satarken extradan bi 80 altın fala alıosunuz.Al zahir daha pahalı alıo.Ve bitane daha Neutrol Power Olarak bilinen tarafsız güçlerle bağlantı kurun ve onlarla ticaret yapın her zaman daha ucuza yaparsınız .Ayrıca İBN Hakim.İzmir ve Kazı alanı gibi güçler bazı ürünler karşılığında size Yararınız olan İtemleri sağlayacaktır.Saygılarrr :)
Yukarı Dön
legolas776 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

K.Tarihi: 20.Ocak.2010
Gönderilenler: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı legolas776 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Ağustos.2010 Saat 10:02
" Dikkat Edilmesi Gerekenler" başlıklı konu altında oluştırduğun 22 maddenin bazılarında Aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olursan sevinirim.

5. maddede " Aldıgınız honorları halkı yukseltmeye tesvik eden seceneklere harcamayı unutmayın " kazandığım honorlarla halkı yükseltmeye teşvik edecek olna şeyi veya nesneyi nerden alacağım ve neye benziyor

6. maddede " Ek olarak kazandıgınız honorları yuk kapasitesini arttırmaya secerseniz gemilerin aldıgı yuk her slot icin yaklasık 90 a kadar cıkar " demıssın yük kapasitesini arttırıacak o item i nerden veya kşmden alacam ve neye benzer

15. maddede " Aldıgınız honorları satıs ta basaralı olma yuzdesini arttıran secenege harcarsanız.Elinzdeki malı cok hızlı bir sekilde satabilir ve 14.maddeyi cok rahat saglayabilirsiniz " kimden alacağım ve item neye benziyor.

Yukarı Dön
fadanur Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı fadanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Ağustos.2010 Saat 18:19
Orjinalini yazan: legolas776

" Dikkat Edilmesi Gerekenler" başlıklı konu altında oluştırduğun 22 maddenin bazılarında Aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olursan sevinirim.

5. maddede " Aldıgınız honorları halkı yukseltmeye tesvik eden seceneklere harcamayı unutmayın " kazandığım honorlarla halkı yükseltmeye teşvik edecek olna şeyi veya nesneyi nerden alacağım ve neye benziyor

6. maddede " Ek olarak kazandıgınız honorları yuk kapasitesini arttırmaya secerseniz gemilerin aldıgı yuk her slot icin yaklasık 90 a kadar cıkar " demıssın yük kapasitesini arttırıacak o item i nerden veya kşmden alacam ve neye benzer

15. maddede " Aldıgınız honorları satıs ta basaralı olma yuzdesini arttıran secenege harcarsanız.Elinzdeki malı cok hızlı bir sekilde satabilir ve 14.maddeyi cok rahat saglayabilirsiniz " kimden alacağım ve item neye benziyor.

Dostum

bu linki dikkatlice okumanı tavsiye ederim.
tüm soruların yanıtları mevcut. ve sorduklarının hepside bu ekrandan yapılmakta.

Yukarı Dön
legolas776 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

K.Tarihi: 20.Ocak.2010
Gönderilenler: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı legolas776 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Ağustos.2010 Saat 18:25
teşekkürler dostum
Yukarı Dön
Moderatör
Moderatör
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ibrahim94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22.Ağustos.2010 Saat 12:13
benimde bir sorum olacak venice oynayken benim asker(big military camp) bir marketi 30 dk da ele geçirio böle geiderse nereye kadar gidecek adamın kac tane marketi var bide ele geçirince market yok oluyor:S yardım lütfen....
Yukarı Dön
camtes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

K.Tarihi: 07.Nisan.2010
Gönderilenler: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı camtes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22.Ağustos.2010 Saat 12:38
Orjinalini yazan: ibrahim94

benimde bir sorum olacak venice oynayken benim asker(big military camp) bir marketi 30 dk da ele geçirio böle geiderse nereye kadar gidecek adamın kac tane marketi var bide ele geçirince market yok oluyor:S yardım lütfen....

veniceyi ilk oynadığımda benimde dikkatimi çekti. bende bi taktik geliştirdim. ele geçireceğin adaya bi market kur. marketi korumaya al. marketi büyüt içinede odun ve tools yükle. sonra mancınıklarla yavaşyavaş iç hatlara doğru ilerle. düşmanın marketlerini yık yerine hemen kendininkileri kur . çarşılarınıda aynı şekilde yık yerine kendininkileri kur.bu şekilde 5 dakika geçmeden bir market bölgesine sahip olabilirsin.

Düzenleyen camtes - 22.Ağustos.2010 Saat 12:39
Yukarı Dön
Ahmet41 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

K.Tarihi: 12.Haziran.2010
Gönderilenler: 245
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Ahmet41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22.Ağustos.2010 Saat 14:07
İlginç ama güzel fikir emininm herkesin işine yarayabilir...Bende daha venice yok Cry
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.61 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

Zirve100 Site ekle